perjantai 26. lokakuuta 2012

Kasi – ihan ok

En löytänyt mistään vanhaa avaruushuopaani. Viimeksi huopamme olivat käytössä monta vuotta sitten Fuerteventuralla joskus helmikuussa. Kun täällä oli täysi talvi, siellä oli suomen kesää muistuttava lomakeli. Huovat olivat lämmittämättömässä majapaikassamme sängyissä lakanoiden alla. Tarkenimme myös yöllä.

Pirkkalan verkkokaupassa alkoi Windows 8:n virallisen version myynti 26.10. Olin pilanpäiten miettinyt, pitäisikö mennä jonottamaan jo edellisenä iltana. En mennyt. Ajelimme rouvan kanssa Partolaan. Hain hyllystä tuotteen ja siirryimme markettiin varsinaisille asioille.

Olin käyttänyt Windows 8 beetaversiota kokeilumielellä. Ostin Loimaan Citymarketin avajaispäivänä tarjousläppärin halvalla. Kone osoittautui ihan käyttökelpoiseksi, kunhan olin päässyt eroon muutamasta ”osta osta osta”-kilkkeestä. Widows 7 oli parempi kuin esimerkiksi Vista, mutta Linuksiin ja Androidiin verrattuna aivan eri maailmasta. Kasi beetassa ei näyttänyt olevan moittimista – lajissaan, joten ostin virallisen, kun niitä rupesi saamaan.

Aloitin päivitysasennuksen läppärissä olevan seiskan tilalle. Asennus käynnistyi DVD:ltä ongelmitta. Valitsin päivitysvaihtoehdoista vaativimman, sen joka lupasi säilyttää kaiken datan ja asennetut ohjelmat. Käynnistin päivityksen ”Kauniiden ja rohkeiden” alkamisen aikoihin. Arvelin, että homma etenisi hitaasti, koska se olisi hyvin monimutkainen. Näin oli. Mitään erikoisia toimenpiteitä ei tarvittu, vain kärsivällisyyttä ja uskoa päivityksen etenemiseen. Samalla katsoin ”Kauniit ja rohkeat”, ”Emmerdalen”, kolmosen uutiset ja sään sekä ”Salatut elämät”. Noin kolmen tunnin jälkeen automaatti sai työnsä valmiiksi. Nyt kirjoittelen tätä windows 8:aan asennetulla OpenOfficella.

Ei huono.

Hannu Haapasaari 26.10.2012
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti